Wat is het verschil tussen chiptuning en gasmotorafstemming?

chiptuning

Motorchip Tuning, soms genoemd motor opnieuw modelleren of gewoon motoren tuning, is een geweldige manier om de prestaties van uw auto te verbeteren zonder een duurdere upgrade van het voertuig te kopen. Het is een vrij eenvoudige modificatie die, afhankelijk van uw vaardigheidsniveau, drastisch kan verbeteren de manier waarop uw auto loopt. Die verbeteringen kunnen echter ook een significant nadeel hebben. Er zijn een paar dingen die u moet weten over de tuning van de motor en of het nu goed voor u is. Hier zijn enkele dingen om over na te denken voordat ze beslissen of chip-afstemming geschikt voor je is:

Ben je bereid om ervoor te betalen? Chip Tuning kan vrij duur zijn, maar het hoeft niet te zijn. Als je op zoek bent naar een snelle en relatief eenvoudige manier om je auto sneller te laten gaan, dan is de motoropname waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Remapping vervangt in principe een kleine hoeveelheid gegevens binnen uw computer met nieuwe informatie.

Omdat de veranderingen zo minor zijn, kan het heel moeilijk en duur zijn om dit zelf te doen.

Is het legaal? Veel landen en staten hebben wetten tegen het veranderen van elektronische motorafstemming zo serieus dat het prestatiebeschadiging veroorzaakt. Als u van plan bent om eventuele wijzigingen in de chipafstemming te doen, wilt u misschien met een expert praten over of uw plan binnen de wet is. Zorg er ook voor dat u uw lokale wetten controleert, omdat sommige gebieden strikte regels hebben voor de aftuning van de chip.

Kan ik dit werk alleen doen? Sommige mensen zijn tevreden Als u klaar bent om aan te pakken, kunt u sneller gaan, dan kunt u mogelijk zelf aanpakken, maar de meeste ervaren automotive-tuners adviseren u om het aan de professionals te laten.

Kan ik mijn auto alleen afstemmen?

Dit is een van de grootste risico’s als het gaat om chiptuning. Het proces van het wijzigen van de motor-software of het indienen van wijzigingen aan het voertuig kan uw garantie ongeldig maken. Als u van plan bent om zelf belangrijke motorwijzigingen uit te voeren, moet u erachter komen of uw staat enige vorm van professionele aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen heeft.

Zal mijn auto anders klinken als ik de vermogenswaarden in mijn carburateur verander? Krachtwinsten of brandstofkaarten kunnen eigenlijk heel vergelijkbaar klinken. Verschillende mensen zullen beschrijven wat ze bedoelen met stroomwinsten of brandstofkaarten anders, maar in principe beschrijven deze voorwaarden hoe uw carburateur reageert op specifieke rijomstandigheden. Het veranderen van uw vermogenswaarden zal de geluiden van uw motor zeker wijzigen.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*