Bouwtekening tuinhuis

Direct van start met een bouwtekening voor een tuinhuis

Heb je behoefte aan wat meer opbergruimte in de tuin? Maar kun je in de bouwmarkt niet vinden waar je naar zoekt? Download een bouwtekening van een tuinhuis en ga zelf aan de slag! Een tuinhuis bouwen is eenvoudiger dan je denkt, zolang je maar goed voorbereid te werk gaat. Met de tips op deze pagina staat jouw tuingereedschap snel droog, of die klassieke scooter van Marktplaats die je helemaal gaat reviseren!

1. Waar vind je een bouwtekening tuinhuis?

Bouwtekening tuinhuis van Fred Schouten
Fred Schouten

Online kun je alles vinden, van bouwtekeningen tot aan YouTube filmpjes met stap-voor-stap instructies. Op de site van Freds Bouwtekeningen vind je voor een eenmalig bedrag duizenden tekeningen met uiteraard ook meerdere tuinhuizen. Dat bespaart je alvast een hoop zoekwerk.


>> Download zonder risico meer dan 10.000 bouwtekeningen voor hout <<

2. Begin bij de basis

Dit mag je heel letterlijk nemen. Zorg dat er eerst een ondergrond komt te liggen die niet kan verzakken, bijvoorbeeld beton of tegels. Een tuinhuis bouwen op de aarde wordt een Toren van Pisa. Leuk als je toeristen wilt ontvangen, minder leuk voor de spullen die je opslaat.

3. Zet er een schuin dak op

Als je naar een snelle oplossing zoekt en er snel een plat dak op knalt omdat je voor die regenbui klaar wilt zijn, kun je nattigheid verwachten. Het dak is misschien wel het belangrijkste deel van het tuinhuis. Let bij de bouwtekening van het tuinhuis heel goed op de constructie van het dak.

4. Hout heeft onderhoud nodig

Houten constructies in de tuin zijn mooi en duurzaam, maar er is wel af en toe wat onderhoud nodig. Met name zachte houtsoorten hebben regelmatig behoefte aan een laagje beits om vocht en ongedierte uit de planken te houden. Hardhout gaat na verloop van tijd verkleuren, dat is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van het materiaal.

Deze tips zijn slechts een begin, nu wordt het tijd om een geschikte bouwtekening van een tuinhuis te downloaden en jouw project uit te voeren. Succes!