Bouwtekening tuinbank nodig?

Je eigen tuinbank maken met deze bouwtekeningen

Bouwtekening tuinbank

Je hebt vast een mooie bank in huis staan. Heb je die zelf gemaakt? Waarschijnlijk niet, een bank maken vereist veel vakmanschap. Een tuinbank zelf bouwen is voor de handige klusser wel goed te doen, zolang je uitgaat van een bouwtekening van een tuinbank met alle afmetingen, materialen en instructies om aan de slag te gaan. Laten we eens kijken hoe jij aan de hand van een bouwtekening voor een tuinbank zelf meubels kunt maken.

Stap 1: De bouwtekening tuinbank

Een paar houten balken aan elkaar timmeren kan iedereen, toch komt er wat meer bij kijken om zelf een bank in elkaar te zetten. Download online een bouwtekening van een tuinbank om een vliegende start te maken. Freds Bouwtekeningen is een site met duizenden tekeningen inclusief afmetingen en materialen. Daarmee kun je direct aan de slag.

 Fred’s Bouwtekeningen Pakket is het enige en meest complete pakket bouwtekeningen dat voor doe-het-zelvers en professionals op de markt beschikbaar is.


Fredsbouwtekeningen.nl

Stap 2: Koop de materialen

Bij tuinmeubilair moet je rekening houden met het weer. Hardhout is duurzamer maar ook een stuk duurder in aanschaf. Grenen is goedkoper maar heeft meer last van vocht. Steigerhout is momenteel heel populair. Het ziet er mooi uit, de prijs is goed en je kunt er lang van genieten. Houd er wel rekening mee dat niet alle steigerhouten planken van dezelfde kwaliteit zijn.

Stap 3: Bouw de bank!

Je hebt de bouwtekening van de tuinbank en het materiaal. Nu wordt het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Zorg dat je voldoende ruimte hebt, onder een terrasoverkapping bouwen is ideaal. Als je buiten kunt werken op een droge plek hoef je niet steeds de materialen binnen te stallen, je kunt afval eenvoudig opruimen, en je hoeft de segmenten later niet te verplaatsen. Wanneer je geen terrasoverkapping hebt, kan een afdekzeil ook uitkomst bieden. Als je toch hout gaat kopen kun je ook direct een zeiltje halen.

Een steigerhouten tuinbank bouwen is prachtig, maar op je zelfgemaakte bank heerlijk uitrusten na het werk is pas echt genieten!

Liever genieten van een Loungebank?