Bouwtekening steigerhouten bank

Met deze bouwtekening voor steigerhouten bank maak jij de sier in de buurt

Je hoeft echt niet in de bouw te werken om voordeel te behalen van steigerhouten planken. Download een bouwtekening voor een steigerhouten bank en besteed je vrije uurtjes aan een prachtig doe-het-zelf karwei. Heb je naast een stapel planken ook een beetje inspiratie nodig? Dan ben je hier aan het juiste adres! Na het lezen van deze pagina zul je niet kunnen wachten met de constructie van jouw eigen (tuin)bank van steigerhout!

Welke bouwtekening steigerhouten bank kiezen?

Zoek maar eens op “bouwtekening steigerhouten bank” in Google. Ga je gang, we wachten wel even… Hoeveel pagina’s heb je gevonden? En kom je er wijs uit? Als jij door de vurenhouten bomen het vurenhouten bos niet meer ziet, dan kun je beter eens rondneuzen in de collectie van Freds Bouwtekeningen. Daar staan alleen echt bruikbare tekeningen voor ieder project. Het is geen gratis site, maar voor een eenmalig bedrag heb je onbeperkt toegang tot alle tekeningen. Je krijgt waar je voor betaalt.


Lees dit voor je begint met steigerhout

Planken die goed genoeg zijn om robuuste werklui te dragen (dit hout wordt écht gebruikt voor steigerbouw), zijn ook zeer geschikt voor meubilair. Die grijze sluier komt van cement uit de bouw die na verloop van tijd in de nerven is gelopen. Zo is geen enkele plank hetzelfde. Dat geldt ook voor de noesten en kwasten, met goedkope steigerhouten planken moet je goed opletten dat de structuur in orde is. Geef liever iets meer uit voor een kwalitatief hoogwaardige plank, je bespaart toch al op de constructie.

Mogen steigerhouten banken buiten staan?

Jazeker, hoewel vuren geen harde houtsoort is, zijn deze planken wel degelijk geschikt voor tuinmeubilair, schuurtjes of tuinkasten. Zorg wel voor periodiek onderhoud en let vooral op de basis. Een vochtige ondergrond kan bijvoorbeeld tot houtrot leiden. Onder een terrasoverkapping is steigerhout een ideaal materiaal om mee te bouwen.

Als je zelf je eigen meubilair maakt houd je complete controle over ieder element. Van de houten planken tot aan het kleinste (roestvrije) boutje. Waar wacht je nog op? Download vandaag nog een bouwtekening voor een steigerhouten bank!