Bouwtekening steigerhout

Bouwtekening steigerhout voor al jouw projecten

Je kunt als doe-het-zelver geen bouwmarkt meer binnenlopen of je wordt gebombardeerd met steigerhouten tuinmeubilair en andere objecten van steigerhout. Waarom is dit materiaal zo populair, en kun je er zelf ook een mooie constructie van maken? Met een goede bouwtekening voor steigerhout en uiteraard een stapel mooie planken kun je direct van start gaan. Lees wel eerst even deze informatie over steigerhout voordat je begint met bouwen.

Wat zijn steigerplanken?

In feite is steigerhout een plank gemaakt van vurenhout, meestal afkomstig uit Scandinaviƫ. Bij deze planken zijn de kopse kanten afgeschuind, vaak worden ze voorzien van een verzinkte strip van metaal om ervoor te zorgen dat het hout niet splijt. Omdat deze planken veel gebruikt worden als loopplank op een bouwsteiger noemen we dit vurenhout steigerplanken.

Waar moet je op letten bij steigerhout kopen?

Je hebt een mooie bouwtekening met steigerhout gevonden, bijvoorbeeld via de populaire doe-het-zelf site Freds Bouwtekeningen, en nu ga je planken kopen. Die grijze sluier komt niet zoals bij hardhout vanuit het hout zelf, dit is cementpoeder dat tijdens werkzaamheden op de steiger in het hout is gelopen. Dat ziet er direct bijzonder uit. Let op noesten en kwasten, goedkoop steigerhout is vaak van een mindere kwaliteit. Als je een flinke constructie wilt maken is het aan te raden voor echt goede planken te gaan.


Bouwtekening steigerhout

Bouwtekening steigerhout opzoeken

In principe verschillen steigerhouten planken niet veel van andere houtsoorten, je kunt alle soorten bouwtekeningen gebruiken. Als je liever timmert dan avonden lang Googled naar tekeningen biedt Freds Bouwtekeningen duizenden inspirerende projecten om direct mee aan de slag te gaan. Let op; bouwen met steigerhout kan verslavend zijn! Zo ga je van een tuinbank naar een salontafel, of een hobbelpaard voor jouw (klein)kind.

Steigerhout biedt een goede prijs/kwaliteitsverhouding, het is een veelzijdig materiaal met een unieke uitstraling. Let wel op de kwaliteit van de steigerhouten planken en werk vanaf een goede bouwtekening geschikt voor steigerhout.